RT Victor Hardenberg

Remedial Teaching van Victor Hardenberg. 

Welkom op mijn website, leuk dat je me bezoekt. Nadat ik 12 jaar voor de klas heb gestaan,  ben ik mijn eigen RT-praktijk begonnen. Dat is intussen uitgegroeid tot twee locaties. Op deze website vertel ik je meer over het onderwijs en deel ik mijn ideeën.

Zinvol de Cito-toets oefenen?

Zinvol de Cito-toets oefenen kan helpen om de score van de Cito te beïnvloeden. Dit is niet altijd wenselijk, maar kan wel helpen om kinderen net dat stukje beter te laten scoren. Zeker wanneer een kind altijd een twijfelgeval is geweest en het niet zeker is of vmbo of havo nu bij hem past, kan het helpen als de Cito geoefend wordt. De Cito oefenen kan zinvol zijn. In dit artikel meer informatie over het verantwoord en goed oefenen van de Cito-toets groep 8.

Spelenderwijs spelling oefenen

Spelling is voor veel kinderen erg lastig. En dan met name het onderdeel grammatica. Wanneer schrijf je stam + t en wanneer stam + dt? Wanneer alleen een d en wanneer dubbel d of t? Het is lastig. De sterke en zwakke werkwoorden vliegen de kinderen om de oren, om nog maar te zwijgen over het gebruik van een bijvoeglijk naamwoord of voltooid deelwoord. Toch is het mogelijk om tussentijds op spelenderwijs te oefenen met spelling. Onderzoek heeft uitgewezen dat kinderen iets zeven keer aangereikt moeten krijgen om iets te onthouden.

Waarde van Cito-score

Er is in het Cito-landschap veel veranderd in het afgelopen jaar. De waarde van de Cito-score leek, bij het aankondigen van wijzigingen rondom de wetgeving primair onderwijs, te wankelen. Maar hoe staat het daar nu werkelijk mee? Wat is de waarde van de Cito-score en wat is het effect van de Cito oefenen, zoals veel ouders en kinderen trachtten te doen? In hoeverre speelt de Cito-score überhaupt nog mee, als het aankomt op het advies voor de middelbare school?